Undervisere

undervisere

Alky Plus

Alky er danser og koreograf fra Guinea Conakry, uddannet både på den berømte dansescene i Conakry og i 2014 fra det nationale guineanske kunstakademi “Institut Superieur des Arts de Guinée”, med speciale i traditionel guineansk dans og rytmer.

Han er direktør og koreograf for Ballet Foniké, en af de største traditionelle dansegrupper i Guinea, samt danseleder for den moderne danse- og teatergruppe Tawuly Creation. I 2012 grundlagde han sit eget dansekompagni i Dubreka, Guinea, kaldet Compagnie Alkhaly Camara, som nu er aktiv i København siden 2018, da Alky flyttede til Danmark.
Alky har mange års erfaring med at undervise børn, unge og voksne på alle niveauer. 

 

Amalie Zaar

Amalie Zaar er en danser og underviser med et stærkt formidlingsmæssigt fokus.

Hun har danset hele livet og undervist og arbejdet med koreografi i over 20 år – de seneste mange år som fultidsprofessionel danser.

Amalie underviser på danseskoler, høj- og efterskoler, danseuddannelser, på konferencer, camps og til forskellige events. 

Hun har danset og/eller koreograferet for kunstnere som Pharfar, Raske Penge, Wafande og utallige internationale dancehall artister som Mr. Vegas, Munga, RDX, Popcaan og Richie Stephens. Desuden har hun arbejdet som koreograf på flere tv-produktioner.

Amalie er anerkendt i det danske dansemiljø for hendes viden om, og kamp for, den originale jamaicanske Dancehall. Amalie har desuden en bachelor i Psykologi og Sundhedsfremme fra RUC, hvor hendes fokus har været på de teoretiske aspekter af dans, danseglæde og hvorledes krop og psyke er forbundne.

Amalie er CO-founder af Vuvuzela Dance, Kazoo Crew, The UnXpected og Vuvuzela Kidz, og Team Global Kidz.

 Idag er Amalie bosidende i Malmø, og underviser og coach på Global Kidz show og konkurrencehold, 

Amalie underviser i Dansehall Basis og Dansehall Øvet

Colosal Titan

Colosal Titan, også kaldet Rash, er en alsidig danser, som oprindeligt kommer fra den Demokratiske Republik Congo, hvor han er vokset op med dansen som en del af sin kultur. I 2005 dannede han La Folie Crew – et dansekompagni med fokus på politisk danseteater. Dansen blev et politisk aktivistisk redskab. Colosal Titan kom til Danmark i 2013, hvor han har turneret rundt i hele landet og via dansen fortalt sin egen historie og om Congos politiske situation.

Ud over at turnere og lave danseteater, har Colosal både organiseret konkurrencer og battles og også vundet mange af dem. I sit hjemland lykkedes det ham, både som solodanser og som en del af sit crew, at vinde breakdancekonkurrencer fra 2008-2013. I 2016 kom Colosal Titan i Top 4 til DM i breakdance. Han har optrådt med kunstnere fra hele verden, – Singuila fra Frankrig, Yemi Alade fra Nigeria og Mims Beyana fra USA.

Siden sin ankomst til Danmark har Colosal været fast tilknyttet World Dance Academy.

Colosol Titan underviser i Afrobeat Begynder, Afrobeat Øvet, Afrohouse Begynder og Afrohouse Øvet
Colosal underviser også børn i Afro og breakdance i Global Kidz

Emma MinelLa

Som en del af dansetruppen Iduna tilhører Emma en ny generation af Dancehall-undervisere.

Hun er uddannet fra Gaardbodans i 2017 og rejser jævnligt til Jamaica for at lære mere indgående om Dancahall-kulturen.

Emma underviser underviser i Female Dancehall på begynder og let øvet niveau.

Francis Switch brako

“Dans for mig handler om følelsen, lidenskaben og udtrykket, uanset hvordan du danser, vil du altid være din egen stjerne. Følg dit hjerte og stop aldrig med at danse”

Switch er professionel danser og koreograf fra Ghana, bosat i Sverige. Han har vundet masser af internationale battles som Juste Debut Scandinavia 2013 – Baltic session 2012 og mange flere. Han har undervist og optrådt gennem mange år i Europa og Ghana.

Siden 2011 har Switch rejst til Ghana hvert år for at lære og tage del i den ghanesiske dansekultur og følge udviklingen af danserne og trinene. Sidste år startede han Akwaaba Dance Camp i sit hjemland.

Gage Rifical

Istruktør, koreograf og mentor Gage Rifical er fra Kingston, Jamaica og medlem af det verdenskendte Dancehall crew. Gage og hans team spillede en stor rolle i Dancehall-kulturen fra midschool-æraen 2007-2011. Med deres groove og hardcore autentiske moves, har de domineret streetkulturen nationalt og globalt.  

Rifical Gage er en populær danser i hele Europa og erfaren danselærer, der kan undervise på alle niveauer. Han er nu bosiddende i Danmark, er coach for vores elite crew Global Legacy og organiserer Dancehall workshops og -ture til Jamaica. 

sophia maria fonseca

Sophia har danset hele sit liv, er datter af Mestre Steen fra Capoeira skolen Senzala og født under et Samba optog i Sambaskolen Kolibri.
Hun har igennem sin karriere studeret hip hop, reggeaton, salsa, moderne dans og afro men hendes største passion er Samba og hun har som den første dansker opnået den super eftertragtede plads og titel som Passista i Salgueiro en af Brasiliens største og mest anerkendte Sambaskoler.

Veronica Magnani

Veronica har både boet og rejst på Jamaica de sidste 8 år og har derfor haft en unik mulighed for at komme helt tæt på kulturen og dermed også lære fra nogen af de bedste dansere indenfor Dancehall.

NATASHA JACOBy

Natasha Jacoby er danser og medlem af Dancehall gruppen Iduna siden 2017. Hun har danset Dancehall i snart 6 år i København, og bliver ved med at opsøge ny viden for at holde sig opdateret og uddanne sig. Natasha har vundet flere konkurrencer med sin gruppe Iduna, danset for upcoming artisten Hotskull til flere koncerter samt til Pride 2021 for Ivy Rosenauer. Senest har hun danset til en Kranium koncert som warm up act.
Natasha har undervist de seneste 2 år og bestræber sig altid på at skabe et trygt rum med masser af female empowerment.
Natasha underviser I Female Dancehall & Booty Technique.

Ponija Dumo

Ponija Dumo er født i Sydafrika, men hun har boet i Danmark siden hun var barn.

Ponija har de seneste år fokuseret på Afro- og Dancehall-dansen, hvor hun på meget kort tid har fået  anerkendelse for sin energi og sit groove. 

Ponija elsker at videreformidle dansen og har undervist hos Global Kidz/World Dance Academy siden hun var 12 år. I starten som hjælpetræner.

Som danser har Ponija medvirket i reklamer, musikvideoer og på store scener; heriblandt for kunstnere som Icekidd, Izzy, Okay Funky, Tobias Rahim og Karen Makupa. Hun har optrådt til Distortion, til forskellige afro-events, på Roskilde Festivalen og Dancehall Madness.

Ponija underviser i Afrobeat [Intermediate].

Simone Guerra Skovgaard

Simone Guerra Skovgaard er en ny talentfuld danser i det københavnske dansemiljø. Hun har danset hele sit liv og har gået på Flow Dance Academys danseuddannelse både i København og i Paris, hvor hun har dyrket alle de urbane stilarter.

Simone har en legene tilgang til at danse, hvilket ikke blot gør hende til en dygtig freestyler, men også en dygtig underviser: Hendes sprudlende energi og leg med bevægelser og flow, når ind under huden på alle og får dem til at føle sig frie.

Sri Lanka Rifical

Sri Lanka Rifical er leder af Rifical Team, der er et af Jamaicas mest anerkendte dancehall-crews. Han brød igennem i 2008 med crewet M.O.B, som han var medstifter af og som  opnåede at turnere i hele verden. Med disse to crews har Sri Lanka vundet adskillige awards og store konkurrencer.

Sri Lanka Rifical er kendt for sin kreativitet, sin personlige og karismatiske stil, sit høje tekniske niveau  og sin smittende danseglæde og energi. Dette har fået ham på tour som solodanser og underviser i hele verden.

Han er at finde på alle de store dancehall-camps og events, som et af hovednavnene og han har været danser og/eller koreograf for kunstnere som Elephant Man, Shaggy, Mr.Vegas, Vybz kartel, Future Fambo, RDX og Richie Stephensen.

Har man prøvet dancehall, har man helt sikkert lært et eller flere af Sri Lankas steps og kreationer, hvilket har givet ham pionerstatus, både i Jamaica og på verdensplan. Lanka er bosiddende i Malmø og er knyttet World Dance Academy, laver pop up workshops og samarbejder omkring Dancehall Unity Camp.