Holdbeskrivelser

Holdbeskrivelser

World Dance Academy har undervisning i Dancehall, Afrobeat, Afrohouse, Ndombolo, Vestafrikansk Sabar og Guineansk dans, Afro Contemporary, Cubansk salsa, Son og Afrocubansk.

Herunder kan du se en oversigt over og en beskrivelse af de hold, du kan melde dig til i World Dance Academy.

Afrobeat

Afrobeat opstod først i Nigeria som musikgenre i 1970 med den nigarianske kunstner Fella Kuti, der miksede jazz med Nigerias musiktraditioner og instrumenter. Med musikken fulgte dansen og specielt de traditionelle danse fra Nigeria blandet med stilarterne Moukosa og Soukous fra Congo lagde i første omgang bevægelsesmåderne for genren, hvor fokus primært var på overkroppen og hofterne.

Siden 2000 har Afrobeat for alvor udviklet sig. Stilarten henter nu inspiration fra hele Afrika, eksempelvis ved at inddrage Azonto fra Ghana og Shoki fra Nigeria. I forlængelse af denne udbredelse og udvikling er dansen langt mere varieret nu, hele kroppen er i brug og energiniveauet varierer.

afrobeat begynder

Undervisere: Nadine Zauzou, Ponija Dumo, Colosal Titan

Afrobeat Begynder er for dig, der vil lære basic, foundation og historie. Der er fokus på forskellige afrikanske stilarter indenfor genren, og der arbejdes med koreografi hen imod slutningen af timen, på et niveau, hvor alle kan følge med.

afrobeat Let øvet - øvet

Underviser: Ponija DumoColosal Titan

Afrobeat Øvet fokuserer vi stadig på de forskellige stilarter inden for afrobeatgenren, koroegrafierne bliver sværere, og vi går i dybden med musikalitet.

Afro - Ghana Style

Underviser: Francis Switch Brako

 

I Afro Ghana style timerne vil Switch fokusere på de ghanesiske trin, vibe og groove. Azonto og Ghana Vibe, er en betydningsfuld del af udviklingen af dansetrin og vibes som vi idag kalder for afrobeat. Ghana vibe er en kommunikativ dans, der menes at stamme fra “Apaa”, som bogstaveligt talt betyder at arbejde. Apaa blev brugt til at vise, hvilken profession en person havde. Azonto-dansen er siden vokset yderligere til at viderebringe kodede beskeder. 

 

Afrohouse

Afrohouse musikken opstod i Sydafrika og er kreeret af producer og Dj “Black Coffee” i 1995. Han mixede Deep House med musikken fra sine Sydafrikanske rødder, og det blev til “South African House”.

Musikken spredte sig, og selve afrohouse dansen opstod i Angola omkring 2008 i mødet mellem afrohouse musikken og forskellige afrikanske danse som ndombolo, azonto, coupé-decaler, pantsula og kudoro.

Især Kudoro har sat sit præg på stilarten. Kudoro er en uptempo, energisk og til tider agressiv dansestil, med uptempo footwork.

afrohouse begynder

Underviser: Colosal Titan

Afrohouse Begynder arbejder vi i dybden med afrohouse’  groove og feeling. Samtidig fokuserer vi på at lære grundtrinene fra de afrikanske danse; som Afrohouse tager sit udgangspunkt i.

afrohouse øvet

Underviser: Colosal Titan

Afrohouse Øvet arbejder vi stadig med Afrohouse’ groove og feeling, vi øver grundtrinene og arbejder videre med de grundlæggende afrikanske stilarter.

Derudover fokuserer vi på freestyle: Hvordan kan man fortolke de steps, stilarter, groove og feeling, der læres, lege med dem og gøre dem til sine egne?

dancehall

Dancehall er skabt ud af en ghettokultur på Jamaica, der for alvor tager form i slutningen af 1970′ erne, og begyndelsen af 1980’erne, og Dancehall er mere end bare bevægelser. Det er en del af den jamaicanske streetkultur og dækker over musik, dans, påklædning, sprog m.m.

Dancehall har mange forskellige udtryk, men bevægelserne handler altid om attitude, flow og frihed, og dansen har afsæt i jamaicanernes hverdags- og følelsesliv.

Bevægelsesmønstret i Dancehall kan ses som en forlængelse af de danse, afrikanske slaver bragte med sig til Jamaica, da landet var en koloni, men bevægelserne er blevet videreudviklet og henter nu inspiration fra mange kulturer.

Karakteristisk for jamaicansk Dancehall er blandt andet, at man kreerer steps. Det vil sige, at man navngiver sine bevægelser og danser dem til fester, hvor kunstnere vil se dem og lave sange dedikeret til et step, hvilket giver dancehall et meget socialt aspekt. Det er ofte det man refererer til, når man taler om dancehall i generelle vendinger. Andre karakteristiske måder at danse på i den jamaicanske dancehall, er daggering og Dancehall Queen Style. Det sidste dækker over den måde kvinden danser på, der kan være både fræk og akrobatisk.

dancehall basis

Undervisere:  Gage fra Rifical Team

Dancehall Basis er en time med fokus på dancehall-dansens grundbevægelser, teknik, dancehall-dansen i et kulturelt og historisk perspektiv, flows, følelser og steps.  Timen arbejder ikke med kompliceret koreografi, men med rutiner, hvor man for alvor får lov at steps og teknikken ind under huden.

dancehall øvet

Undervisere:  Gage fra Rifical Team

Dancehall Øvet er for dig, der er vant til at danse. Der arbejdes med koreografi og/eller mere komplicerede dancehall-steps på timen. Koreografien skiftes som udgang hver anden gang, så man kan komme midt i en sæson og stadig følge med.

dancehall female

Underviser: Emma Minela, Veronica Magnani & Natasha Jacobi

Der er stor forskel på, hvordan man danser som mand og kvinde indenfor Dancehall.  Kropsholdningen er forskellig; eksempelvis fremhæver man som kvinde gerne sine former med et stort svej i ryggen og med roterende hofter. Dette er kvindens primære groove i dancehall, kaldet “whine”.

Det specifikt kvindelige dancehall-udtryk har sensualitet og seksualitet som helt centrale omdrejningspunkter, men kan tage mange former: Det kan være blødt og i europæisk stil, hvor sensualiteten ikke er for eksplicit, eller det kan være  råt og eksplosivt, hvor hofteteknikker, akrobatiske tricks og smidighed går hånd i hånd.

Bemærk, at kvinder notrmalt også danser som “mænd” i dancehall. I Female Dancehall beskæftiger vi os dog kun med det særligt feminine.

Maturas dancehall performance crew

Underviser:  Amalie Zaar.

Maturas er et Crew for voksne, skabt af voksne, der har kvindelighed og kvindelig Power som udgandspunkt. Inspirationen er Dancehall og ud over ugentlig træning med Amalie Zaar, indebærer Crew træningen også Workshops, privattimer og selvtræning i Crewet.
Maturas DanceCrew er for dig, der gerne vil lave fede projekter og shows, være en del af en gruppe, danse seriøst for sjov og vise at dans og performance ikke stopper fordi vi bliver ældre, men vi derimod stolt bør vise os frem og skabe en fest.

Holdet træner sammen 1,5 time hver mandag, og coaches af Amalie Zaar, der har mange års erfaring i branchen og har arbejdet med de bedste. Ønsker du at være en del af crewet, så kontakt Amalie eller skriv til info@worlddance.academy

Mandag kl. 19-20.30 Amalie Zaar
Pris pr måned:

Træning mandag 1,5 time: 400kr
Pakke 1: Træning mandag plus 1 valgfri ekstra timer ugentlig: 600kr. Træning mandag plus 2 valgfri timer ugentligt: 750kr.
(bemærk eventer og specielle forløb er ikke inkluderet)

Vest Afrikansk dans - Djembe og Sabar akkompagneret af live trommer

Underviser: Alky PlusMbaye Art

Vestafrikansk djembedans med live trommer – basic og øvet hold

To hold i traditionel vestafrikansk djembedans akkompagneret af levende djembe- og doundountrommer med Alky Plus, professionel danser og koreograf fra Guinea! Et kursus for alle, der gerne vil prøve denne energiske og livskraftige form for dans – begyndere såvel som øvede dansere.

Undervisningen er nu opdelt i to: et basic hold, hvor der arbejdes med grundbevægelser og kortere små danseserier i et langsommere tempo; samt et øvet hold, med fokus på mere komplekse trin og koreografier i hurtigere tempo, samt mulighed for at udvikle og blive guidet i din personlige solostil. Det bliver sjovt og udfordrende for alle, og du kan med fordel tage begge hold (rabat på prisen).

Begge hold består af opvarmning, bevægelsesmønster i diagonale hen over gulvet, en kort eller lang koreografi, samt afslapning.

Vi inviterer alle, der har lyst til at opdage den guineanske kunst uden grænser – en fantastisk base for mange andre stilarter.

Sammen med Alky, vores erfarne og passionerede underviser, har du en enestående mulighed at opleve den vilde djembedans og blive guidet i den verdensberømte guineanske dansekultur, step by step.

Sabar dans fra Senegal med Mbaye Art
Beskrivelse kommer.